PROJE AŞAMALARI

Yazılım projelerinin başarısı, kullanılan yöntemler ile doğrudan ilişkilidir. Ortaya çıkan ürünün kullanıcılar tarafından istenilen ideal sisteme en yakın biçimde gerçekleştirilebilmek için çalışmalar projenin her aşamasında seçilmiş bir kullanıcı grubu ile beraberce yürütülmektedir.

Yapılan analiz çalışmaları süresince kuruluşun günlük operasyonu yanında geleceğe dönük hedefleri ve yöneticilerin karar verme aşamasında ihtiyaç duyduğu bilgiler de saptanır.

Kurumun iş akışı gözden geçirilerek aksaklık ve eksiklikler saptanır, mükerrer işlem ve kayıtlar ayıklanıp etkin denetim mekanizmalarının kurulması ana prensibi göz önünde tutularak yeni iş akışları kullanıcıların onayına sunulur.

Analiz bilgileri ve onaylanan iş akışları kullanılarak geliştirilecek sistemin bilgi giriş, bilgi istek ekranları ile üretilecek raporlar ve arkalarında yatan işlem mantıkları özetlenerek bir dosya haline getirilir. Sistem ön tasarımı, kullanıcıların katılacağı bir toplantıda tartışılarak son şekli verilir.

Kullanıcıların görüşleri doğrultusunda son şeklini alan ön tasarım kullanılarak hazırlanan sistemin detay tasarımı kullanılarak   programlamaya temel teşkil edecek olan sistemin teknik yapısı ortaya çıkarılır. Bu çalışma sırasında, geliştirilecek sistemin değişen piyasa koşullarına ve yasal düzenlemelere en az program değişikliği ile uyarlanmasını sağlayacak esnek ve parametrik bir yapı oluşturulur.

Teknik tasarım uyarınca geliştirilen ürünler detaylı testlerden geçirilerek hatalarından arındırılır.

Kullanıcıların sistem ile ilgili sorunları olduğunda başvuracakları kılavuz kitaplar hazırlanır. Bu kitaplar işin sadece sistem boyutunu değil, genel iş akış prensiplerini de içerdiğinden kullanıcılar için bir referans kaynağı olacak niteliktedir.

Hemen Ara